torstai 19. elokuuta 2010

Vaniljainen omenatorttu (gluteeniton)

Kehtaan väittää ja väitänkin, että tässä on torttu joka rikkoo ennakkoluuloja gluteenittomista leivonnaisista. Yleinen käsite gluteenittomista leivonnaisista kun tuntuu olevan, että ne ovat mauttomia (tai pahanmakuisia) ja murenevat helposti. Tämä torttu on kaikkea muuta; se on kaikissa vaiheissaan helppo käsitellä ja maistuu ihanalle!

Pohja on miellyttävän makuinen eikä murene. Tortun salaisuus on kuitenkin mehevä täyte! Pehmeä vanilja ja ihana omena sopivat toisilleen täydellisesti.

Uskallankin rohkaista myös gluteenittomaan leivontaan tottumattomia kokeilemaan tätä reseptiä ja toki myös muita gluteenittomia leivonnaisia!



Täyte:
1 iso tai 2 pientä omenaa
kanelia, sokeria

250 g rahkaa
1 dl kermaa
3 munaa
1 dl vaniljakreemijauhetta
4 tl vaniljasokeria



1. Sekoita täytteen ainekset.

2. Kuori ja viipaloi omenat.
(Kotimaisiahan ei tarvitse kuoria).


3. Valmista pohjataikina ohjeen mukaan.
 Taputtele se vuokaan.
Jätä melko reilut reunat.

 Itse käytän halkaisijaltaan 23 cm
olevaa irtopohjavuokaa.

Vuoan pohjalle laitan leivinpaperin
ja reunat voitelen margariinilla.
Jauhottaa reunoja ei tarvitse,
jos vuoka on hyväkuntoinen.


4. Paista pohjaa 175 asteessa 15 minuuttia.

Reunat laskeutuvat paistettaessa,
mutta niiden rajat ovat selvästi
näkyvissä.


5. Lisää sitten puolet täytteestä ja omenaviipaleet.  
Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeriakin, 
mikäli käytät happamia omenoita.

Lisää nyt loput täytteestä.
Täyte on aika paksua, joten
sitä kannattaa levittää 
lusikalla tai nuolijalla. Levitä täyte melkein reunoille.
Paista nyt torttua vielä 30 min.


Anna tortun hieman jäähtyä 
ja tarvittaessa irroittele reunoja
vuoasta veistä apuna käyttäen.

Parhaalta torttu maistuu lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti